Antennekvalitet i mobiltelefoner & tablets
Hide / Show Abstract

Antennekvalitet i mobiltelefoner & tablets

Nordisk undersøgelse af antennekvalitet i mobiltelefoner og tablets

Energistyrelsen har stået i spidsen for et fællesnordisk projekt om test af antennekvalitet i mobiltelefoner og tablets, hvor Nordisk Ministerråd samt telemyndighederne i Danmark, Norge, Sverige og Finland samt Teleindustrien i Danmark har bidraget til finansieringen.

Antennekvaliteten for de 26 mest populære mobiltelefoner og 4 tablets i Norden er blevet målt af Aalborg Universitet. Målingerne viser, at mobiltelefoner med de dårligste antenner kræver 10 gange bedre signal for at få forbindelse end mobiltelefoner med de bedste antenner.

Antennekvaliteten har stor betydning for forbrugerens oplevelse af mobildækningen i områder med svag mobildækning. Det gælder især, når mobiltelefonen bruges til taletelefoni. Hvis der er svag mobildækning, der hvor man ofte bruger mobiltelefonen, vil dækningen ofte kunne forbedres ved at vælge en mobiltelefon med gode antenneegenskaber.

Click to Access: 
  http://oecd.metastore.ingenta.com/content/381644de.pdf
 • PDF
 • http://oecd.metastore.ingenta.com/content/38201644df1.epub
 • ePUB
 • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/industry-and-services/antennekvalitet-i-mobiltelefoner-tablets_tn2016-550
 • READ
 
Chapter
 

Undersøgelsen You do not have access to this content

Danish
Click to Access: 
  http://oecd.metastore.ingenta.com/content/381644dec004.pdf
 • PDF
 • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/industry-and-services/antennekvalitet-i-mobiltelefoner-tablets/undersogelsen_9789289347419-4-da
 • READ
Author(s):
Nordic Council of Ministers

Hide / Show Abstract

Når man vil bruge sin mobiltelefon til en telefonsamtale eller til data, f. eks. mail eller Facebook, kræver det, at mobiltelefonen har tilstrækkeligt gode sende- og modtageegenskaber. Modtageegenskaberne har betydning for, hvordan mobiltelefonen modtager signal fra mobilmasterne – om mobiltelefonen kan “høre” mobilmasten. Omvendt har mobiltelefonens sendeegenskaber betydning for, om mobilmasten modtager signal fra mobiltelefonen – om mobilmasten kan “høre” mobiltelefonen.