Nordic Sustainability Index II
Hide / Show Abstract

Nordic Sustainability Index II

Analyse af 50 af de mest bæredygtige virksomheder i Norden.

Der er sket meget, siden begrebet "bæredygtighed" for alvor blev lanceret i Brundtlandrapporten for snart 20 år siden. I dag er det blandt andet betegnelsen for et nyt virksomhedparadigme, hvor erhvervslivet påtager sig et bredere socialt-, miljømæssigt- og etisk ansvar. Formålet med denne analyse er at karakterisere og beskrive de 50 børsnoterede virksomheder i Norden, som fokuserer mest på området. Grundlaget er en omfattende analyse af hver enkelt virksomheds ledelsesmæssige beredskab, målt på 125 parametre. Flere af selskaberne hører til blandt de bedste i verden, når det drejer sig om CSR, bæredygtighed og corporate governance. Generelt er erhvervslivet i Norden kendt for at være langt fremme især med miljø- og medarbejderforhold. Derfor er denne nordiske fortrops initiativer velegnet som ledetråd for andre virksomheder, der ønsker at gå i samme retning.

Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/380523de.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/environment/nordic-sustainability-index-ii_tn2005-534
  • READ
 
Chapter
 

Perspektivering You do not have access to this content

Danish
Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/380523dec003.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/environment/nordic-sustainability-index-ii/perspektivering_9789289336611-3-da
  • READ
Author(s):
Nordic Council of Ministers

Hide / Show Abstract

Der er sket meget, siden begrebet "bæredygtighed" for alvor blev lanceret i Brundtlandrapporten for næsten 20 år siden. Nogle år senere blev et helt nyt virksomhedsparadigme udkrystalliseret med nye forretningsværdier, nye måleindikatorer, et bredere ansvar overfor de mest centrale stakeholders og helt nye offentlige regnskaber.