Inspirationskatalog
Hide / Show Abstract

Inspirationskatalog

Gode eksempler på bæredygtig og innovativ turismeudvikling i nordiske yderområder

Dette projekt er en samling af gode eksempler på bæredygtig turisme-udvikling i Norden, der kan inspirere yderområder til udvikling indenfor turisme. En bæredygtig turisme omfatter en udvikling, der sikrer en langsigtet miljømæssig, socio-kulturel og lokaløkonomisk balance i området, så den bidrager positivt til området og ikke nedslider ressourcegrundlaget. Fokus i eksempelsamlingen ligger især på de miljømæssige og sociokulturelle eksempler, der hjælper lokalsamfund, da der almindeligvis er fokus på økonomisk aspekter indenfor turismeudvikling. Projektets primære formål har været at udarbejde et nordisk ”good practice” katalog indenfor bæredygtig og innovativ turismeudvikling og regionale strategier, der kan give yderområder i Norden inspiration og konkrete eksempler, som kan stimulere til lokal udvikling gennem turisme.

Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/tn2011-557.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/environment/inspirationskatalog_tn2011-557
  • READ
 
Chapter
 

Tema: Videreudvikling af nordisk helse og wellness for turister You do not have access to this content

Danish
Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/9789289330411-19-da.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/environment/inspirationskatalog/tema-videreudvikling-af-nordisk-helse-og-wellness-for-turister_9789289330411-19-da
  • READ
Author(s):
Nordic Council of Ministers

Hide / Show Abstract

Helse og wellness er populære trends indenfor turismen. Her har Norden særlige lokale traditioner og muligheder som den finske saunakultur og de mange geotermiske kilder i Island. Der arbejdes allerede på en innovativ videreudvikling af nordisk wellness i relation til turisme i bl.a. projektet Nordic Wellbeing – A Health Tourism Approach to Enhance Nordic Competitiveness i regi af Nordsk Innovationescenter (NICe).