Inspirationskatalog
Hide / Show Abstract

Inspirationskatalog

Gode eksempler på bæredygtig og innovativ turismeudvikling i nordiske yderområder

Dette projekt er en samling af gode eksempler på bæredygtig turisme-udvikling i Norden, der kan inspirere yderområder til udvikling indenfor turisme. En bæredygtig turisme omfatter en udvikling, der sikrer en langsigtet miljømæssig, socio-kulturel og lokaløkonomisk balance i området, så den bidrager positivt til området og ikke nedslider ressourcegrundlaget. Fokus i eksempelsamlingen ligger især på de miljømæssige og sociokulturelle eksempler, der hjælper lokalsamfund, da der almindeligvis er fokus på økonomisk aspekter indenfor turismeudvikling. Projektets primære formål har været at udarbejde et nordisk "good practice" katalog indenfor bæredygtig og innovativ turismeudvikling og regionale strategier, der kan give yderområder i Norden inspiration og konkrete eksempler, som kan stimulere til lokal udvikling gennem turisme.

Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/381217de.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/environment/inspirationskatalog_tn2011-557
  • READ
 
Chapter
 

Tema: Miljøvenlig transport som ferieform You do not have access to this content

Danish
Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/381217dec007.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/environment/inspirationskatalog/tema-miljovenlig-transport-som-ferieform_9789289330411-7-da
  • READ
Author(s):
Nordic Council of Ministers

Hide / Show Abstract

Nordens store vidder og gode adgangsmuligheder til naturområder, giver rige og unikke muligheder for at færdes rundt i landskabet på alternative måder til fods, på cykel, hesteryg, ski, hundeslæde, rensdyrslæde, kano, kajak, tømmerflåde, sejlbåd, solcellebåd, prærievogn, eller på vandring med samiske renflokke m.m. Denne færdsel er samtidig en turistoplevelse i sig selv og belaster ikke CO2-regnskabet. Aktiviteternes udbredelse varierer med bl.a., hvilke forudsætninger de kræver, fx sne, fladt terræn, sejlbart vand osv. De nordlige egne i Norden har fordel af at have både en vintersæson og en sommersæson med forskellige færdselsmuligheder.