Inspirationskatalog
Hide / Show Abstract

Inspirationskatalog

Gode eksempler på bæredygtig og innovativ turismeudvikling i nordiske yderområder

Dette projekt er en samling af gode eksempler på bæredygtig turisme-udvikling i Norden, der kan inspirere yderområder til udvikling indenfor turisme. En bæredygtig turisme omfatter en udvikling, der sikrer en langsigtet miljømæssig, socio-kulturel og lokaløkonomisk balance i området, så den bidrager positivt til området og ikke nedslider ressourcegrundlaget. Fokus i eksempelsamlingen ligger især på de miljømæssige og sociokulturelle eksempler, der hjælper lokalsamfund, da der almindeligvis er fokus på økonomisk aspekter indenfor turismeudvikling. Projektets primære formål har været at udarbejde et nordisk "good practice" katalog indenfor bæredygtig og innovativ turismeudvikling og regionale strategier, der kan give yderområder i Norden inspiration og konkrete eksempler, som kan stimulere til lokal udvikling gennem turisme.

Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/381217de.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/environment/inspirationskatalog_tn2011-557
  • READ
 
Chapter
 

Tema: Dyrelivsturisme You do not have access to this content

Danish
Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/381217dec013.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/environment/inspirationskatalog/tema-dyrelivsturisme_9789289330411-13-da
  • READ
Author(s):
Nordic Council of Ministers

Hide / Show Abstract

De nordiske lande har store hav- og landområder med et rigt dyreliv. Hvaler, sæler og andre havpattedyr kan ses i mange af de nordatlantiske farvande. Det rige fugleliv og fuglefjelde ses også her, mens de store fugletræk er spektakulære, fx når de passerer Danmark og Sydsverige. Ulve, bjørne, ørne og andre rovdyr har stor tiltrækningskraft på turister, men er vanskelige at se. Moskusokseture nær Kangerlusuaq lufthavn i Grønland er populære blandt turisterne. Men også små dyr kan gøres spændende, og turoperatører udbyder fx myggesafarier i Sverige og østerssafarier flere steder.