Udenlandsk arbejdskraft i Norden
Hide / Show Abstract

Udenlandsk arbejdskraft i Norden

Sammenfatning af landerapporter fra forprojektet til Nordisk Ministerråds globaliseringsprojekt

Denne rapport sammenfatter landerapporterne fra forprojektet til Nordisk Ministerråds globaliseringsprojekt ”Udenlandsk arbejdskraft i Norden. Sammenlignende analyser af arbejdsvilkår, arbejdsmiljø og rekrutteringsforudsætninger”. Nationale projektgrupper har i perioden maj – september 2010 udarbejdet rapporter for hvert af de nordiske lande med henblik på at kortlægge eksisterende viden og praksis på dette område. Rapporterne viser, at der kan være store udfordringer i de nordiske lande med at integrere udenlandske arbejdstagere i forhold til overholdelse af gældende overenskomster, sikring af ansættelsesvilkår og arbejdsmiljø, samt forhindring af forskellige former for social dumping. På baggrund af landerapporterne er der udarbejdet udbudsmateriale vedrørende hovedprojektet, som forventes igangsat ved årsskiftet 2010/2011. Se landerapporterne.

Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/tn2010-588.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/employment/udenlandsk-arbejdskraft-i-norden_tn2010-588
  • READ
 
Chapter
 

Islandsk landerapport You do not have access to this content

Danish
Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/9789289331104-11-da.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/employment/udenlandsk-arbejdskraft-i-norden/islandsk-landerapport_9789289331104-11-da
  • READ
Author(s):
Nordic Council of Ministers

Hide / Show Abstract

Det er noget vanskeligt at vurdere præcist hvordan situationen på det islandske arbejdsmarked er, eller nærmere hvordan den vil være i de kommende tider. Det afhænger af faktorer som for tiden er ustabile fx konjunktur, inflation, økonomisk vækst, udenlandske finansmarkeder, påvirkning af vulkanudbrud i Eyjafjallajökull i turistindustrien, udsættelse af storindustriprojekter o.fl.