Højere uddannelse i Norden
Hide / Show Abstract

Højere uddannelse i Norden

Kortlægning af eksisterende data og informationer om højere uddannelse i Norden

Hvert år udsender OECD publikationen: Education at a Glance. Denne rapport er et første forsøg på en særlig Nordic Education at a Glance. De nordiske lande klarer sig godt på en række indikatorer. Uddannelsesniveauet er ganske højt. Norden er god til at bryde den sociale arv. Udvekslingen af internationale studerende er stigende. Kvinderne i Norden ligger usædvanlig godt i international sammenhæng. Gennemførelsesprocenter og studietider ligger mere på det jævne. Selvom der er aktuel ledighed blandt højere uddannede i flere nordiske lande, kan der opstå mangler på længere sigt. Publikationen peger på behov for flere analyser af forskellene mellem de nordiske lande.

Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/tn2013-512.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/education/hojere-uddannelse-i-norden_tn2013-512
  • READ
 
Chapter
 

Effekter af uddannelse You do not have access to this content

Danish
Click to Access: 
    http://oecd.metastore.ingenta.com/content/9789289329606-10-da.pdf
  • PDF
  • http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/education/hojere-uddannelse-i-norden/effekter-af-uddannelse_9789289329606-10-da
  • READ
Author(s):
Nordic Council of Ministers

Hide / Show Abstract

I dette kapitel vil vi sætte uddannelse ind i en større perspektiverende kontekst ved at se på nogle af de mangeartede positive konsekvenser, der er forbundet med uddannelse – både for det enkelte individ og for samfundet.